je hart als toegang tot geaard zijn

Geschreven op 15 februari 2015

 

Ik hoorde vanochtend toch iets moois:

We doen vaak erg ons best om te aarden, omdat we ons niet geaard voelen en daar dan last van hebben. We doen oefeningen waarin we ons voorstellen dat we een boom zijn om onze wortels in de aarde te kunnen voelen, we stampen op de grond, maken contact met de aarde-energie en vullen ons daarmee.

 

Maar er is een veel gemakkelijker manier om geaard te zijn. 

Namelijk: je niet langer verzetten tegen hoe het is. Je weerstand onder ogen zien en omarmen. Accepteren wat je voelt, wat je waarneemt met je zintuigen. Accepteren hoe de situatie is, precies zoals die nu is.

Dan opent je lichaam zich, stroomt het door en ben je automatisch meteen geaard!! Zonder moeite!!

Wat ik hier zo mooi aan vind is dat er dus een heel duidelijk verband is tussen het openen van je hart en het geaard zijn. Biodanza nodigt ons ook vaak uit om ons hart te openen. Er zijn zelfs speciale oefeningen voor die op verschillende manier het hart- en borstgebied openen.

 

Geaard zijn en je hart openen staan dus helemaal niet los van elkaar. Het een heeft een directe invloed op het ander!

Dit merk ik ook steeds weer in mijn eigen ervaring. Als alles stroomt in mij, dan voel ik me ook altijd heerlijk open. En ik voel me verbonden. Ook met de aarde. Mijn voeten zijn letterlijk lekker warm. Ik voel me creatief, stroom over van de ideeën. Ik voel me prettig in mijn lichaam (wat je ook vitaal of sensueel kunt noemen). Alles voelt als een geheel. Alles in mij en de wereld om me heen. Ik geniet van wat ik zie, van alle mogelijkheden die voorbij komen...

Ik nodig jullie uit om de komende dagen je verzet op te geven tegen dat wat er is (als je dat heb). Dus letterlijk je hart, je wezen te openen voor je leven zoals het op dit moment is. En dan eens te voelen wat dat doet met je geaard of niet geaard zijn.

Ik ben benieuwd!

 

 

Commentaren: 1
  • #1

    Wim Jongedijk (zaterdag, 02 februari 2019 13:42)

    Die kant ga ik op: mij niet verzetten tegen wie ik ben. Ik noem dat: worden wie ik ben.

    Hug, W