biodanza op de werkvloer

Biodanza gebruiken in trainingen/workshops voor organisaties? Heuh, is dat niet heel gek? Staan medewerkers daar wel voor open?

 

Ik snap dat deze vraag bij je opkomt. Het is inderdaad ook wel even iets anders dan de doorsnee trainingen. 

Maar gelukkig werk ik al meer dan 20 jaar voor bedrijven als trainer/coach/trainingsacteur en zie ik de ontwikkeling dat er steeds meer besef is van het belang dat mensen blij zijn in hun rol en dat ze zich thuis voelen in hun team, met hun collega's/leidinggevenden.

 

De tools die ik aan kan bieden vanuit biodanza hebben het voordeel dat ze sneller een appel doen op dat wat er 'zonder woorden en al te veel nadenken' kan worden bereikt. We maken niet alleen gebruik van ons hoofd, ons denken, maar ook van de wijsheid van ons hart, ons doen en de processen die er spelen tussen de mensen onderling.

 

Beweging en Verbinding in organisaties ziet er anders uit dan de traditionele biodanza. Het is 'zakelijker'. 

Stel je een normale trainingsruimte voor, met hierin een groep mensen. Stoelen in een kring, flipover, aantekenschrift bij de hand.

Het grote verschil met 'normale trainingen/workshops' is dat er zo nu en ook met muziek zal worden gewerkt.

En mensen worden uitgenodigd om ook contact met hun lichaam te maken, zodat er meer lichaamsbewustzijn is op de momenten die er toe doen.

Ook zal er interactie tussen de deelnemers plaats vinden. Net als in de dagelijkse gang van zaken, maar nu op een meer speelse, non-verbale manier.

Tussen de oefeningen door wordt 'het net steeds opgehaald', om de vertaling te maken naar de dagelijkse gang van zaken.

De uitkomsten zijn vooral heel verrassend en verbindend.

 

Ben je nieuwsgierig naar wat dit kan betekenen voor jouw organisatie? Neem contact met me op zodat we samen kunnen kijken of dit geschikt is voor jullie.


online

TEAM VERBINDER

 

 

Team Verbinder is een online tool om op een plezierige, luchtige manier meer verbinding in je team te generen.

 

We werken massaal met ons allen vanuit huis. Missen elkaar in de dagelijkse omgang. Als we elkaar online ontmoeten is het vooral zakelijk/inhoudelijk en vaak ook vermoeiend.

 

Maar online ontmoeten kan ook energizend en verbindend zijn.

Je beleeft elkaar op verrassende nieuwe manieren  en na iedere Team Verbinder is het alsof je samen een dagje op de hei bent geweest.

Het ik-gevoel en het team-gevoel is positiever geworden, je beleeft nieuwe inspiratie om je werk te doen. Je voelt je gezien en er is iets in je lijf en je hersenen gebeurt waardoor je je creatiever en daadkrachtiger voelt. Je gaat met een grote glimlach verder met je werk.

 

 

Wil jij dit ook voor jouw team?

 

De Team Verbinder is een tool die werkt met beweging, muziek en hersen-/gedachten-kracht.

Het is verfrissend en vernieuwend en tegelijkertijd een instrument wat in de nabije toekomst steeds gewoner zal gaan worden.

 

Je kunt Team Verbinder eenmalig doen met je team, maar het werkt natuurlijk nog veel grondiger als je er een terugkerend event van maakt (bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks).

 

In overleg bepalen we hoe lang het event duurt. Dit kan variëren tussen een uur en twee uur.

 

 

Aan de slag

 

Ik sta te popelen om met jouw team aan de gang te gaan.

Neem contact met me op, dan kunnen we de details bespreken

 

Lyanvdmeulen@gmail.com

Telefoon: 06-42152641

 

 

Wie ben ik?

 

 

Mijn naam is Lyan van der Meulen , ik ben opgeleid als communicatie-wetenschapper en actrice en ik werk al meer dan 20 jaar voor organisaties als coach, trainer en trainingsacteur.

Sinds zo’n 15 jaar gebruik ik de kracht van beweging, muziek, lichaams- en gedachtenbewustzijn in mijn werk. Altijd tot groot enthousiasme van deelnemers.

 

Er is gebleken dat mensen veel eerder tot de essentie van hun werk en hun volgende ontwikkeling-stap komen als we in de workshops niet alleen werken met denken en gedrag, maar ook met beweging, contact en bewustzijn.op locatie

EEN HAPPY EN GEMOTIVEERD TEAM

Hoe fijn is het als je merkt dat werknemers aan het werk zijn met een glimlacht op hun gezicht. Dat de onderlinge sfeer goed en veilig is en dat er ruimte is voor eerlijke feedback. 

Dat mensen hun beste beentje voorzetten omdat ze het naar hun zin hebben met elkaar en in hun individuele werk-rol.

 

Gelukkig komt er in organisaties steeds meer consensus over hoe belangrijk de well-being van werknemers en teams is.

 

Beweging en Verbinding in je organisatie is een vernieuwende maar doeltreffende tool om in te zetten.

Contact tussen mensen onderling is heel belangrijk. En daar kan vaak veel in verbeterd worden. Op een hele eenvoudige en vaak aansprekende manier.

 

Al meer dan 20 jaar kom ik bij vele organisaties binnen als trainer, coach en acteur. En de natuurlijke ontwikkeling hierin is dat ik ook steeds meer biodanza toepas in de werkvormen die ik aanbied. En dit is altijd een groot succes. Vaak tot grote verrassing van de organisaties en de medewerkers.

 beweging in je organisatie

Een gezond bedrijf is altijd in beweging. Er is volop interactie, liefst met plezier en je behaalt de gestelde doelen van je organisatie.

 

En dan kan het toch soms zo zijn dat het vast zit. Dat het lijkt alsof je met z'n allen aan een dood paard aan het trekken bent.

Hoe krijg je de boel weer in beweging?

 

Door de tool van Beweging en Verbinding in je organisatie in te zetten, krijg je op een doeltreffende manier helder waar de blokkade zou kunnen zitten.

Daarna zoek je samen naar oplossingen. Die bijna altijd veel eenvoudiger zijn dan je denkt!

Fun en verdieping

Een workshop of langer traject brengt lichtheid in je organisatie. Er is ruimte om samen te lachen, maar ook om samen de diepte in te gaan.

Het zorgt voor meer veiligheid en verbinding in je teams.

En daarna wordt samenwerken en tot mooie resultaten komen veel gemakkelijker.

 

 

 

werken met je hart

Hoe mooi is het als medewerkers vanuit hun hart werken. Dit brengt werkplezier en betere resultaten.

Onderzoek heeft uitgewezen dat ons hart heel intelligent is en dat je meer bereikt als je niet alleen met je hoofd denkt, maar ook met je hart!

 

Alleen, soms kan het ook kwetsbaar lijken om je hart open te houden tijdens het werk.

 

Met behulp van oefeningen leer je hoe je op een veilige manier je hart open kan houden, zonder klef te worden.

 

Resultaat is stralende medewerkers, die zich verbonden voelen met zichzelf, hun collega's en de club waarvoor ze werken.Ik kijk altijd eerst samen met jou, de organisatie, de leidinggevende of de HR-manager wat de behoefte is.

Daar stem ik de workshop of het traject op af.

 

Beweging en verbinding in je organisatie is bijvoorbeeld inzetbaar voor teams en daarnaast kunnen werknemers individueel verdieping aanbrengen door middel van een coachingstraject.

Aan het einde van het programma kan er opnieuw een workshop met het hele team plaats vinden.

 

Eenmalige workshops worden gebruikt op bijvoorbeeld personeelsbijeenkomsten, bedrijfsdagen enzovoort.