OVER LYAN

 

 

 

 

 

 

De essentie van al mijn werkzaamheden blijkt steeds weer dezelfde elementen te bevatten. Expressie, persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Je zou ook kunnen zeggen dat ik in mijn werk en ook in mijn persoonlijke leven steeds streef naar genieten en gelukkig zijn. Hoe kun je ervoor zorgen dat je plezier beleeft in dat waar je mee bezig bent. Hoe kun je zo veel mogelijk genieten van wie je bent en wat je doet. Hoe kun je leven vanuit je eigen waarden, dromen en verlangens. Hoe kun je blij zijn met jezelf en je leven. Dat is waar ik aan bij wil dragen.

 

 

BLIJ KIND

 

Als meisje vond ik het heerlijk om toneel te spelen, te dansen en te zingen. Je kon me niet blijer maken dan met dit soort activiteiten. Als ik dit aan het doen was kwam er een grote vreugde en creativiteit in me. Ik hield er ook van om dagboek te schrijven of opnames te maken met de oude bandrecorder van mijn vader.
En ik verslond de boeken uit de bibliotheek. Iedere woensdagmiddag haalde ik een verse stapel. Vond het heerlijk om te reizen in de verhalen die ik las.

Er waren ook een aantal liedjes in mijn jeugd waar ik helemaal in op kon gaan. Tijdens 'kinderdisco's' stond ik vaak als eerste op de dansvloer. 

 

Op mijn veertiende begon ik met een band. We waren met vier meiden en maakten Nederlandstalige liedjes. Over de wereld en over liefde. Ik was de leadzangeres en stopte al mijn passie in de liedjes en de optredens. Er is zelfs nog een vinyl van onze liedjes uitgekomen.

 

 

LIEFDE VOOR COMMUNICATIE/VERBINDING

 

In 1993 ben ik aan de Rijks Universiteit van Groningen afgestudeerd als Neerlandica/communicatiewetenschapper.

Tijdens mijn studie acteerde ik en werkte ik als redacteur en fotograaf.

 

Na mijn studie ben ik eerst alleen gaan werken als actrice. Vooral op toneel, maar ook in film- en tv-producties. Ik speelde ondermeer bij Toneelgroep Tryater Ik haalde veel voldoening uit het verbinding voelen met het publiek en harten/gevoel te raken.

Later kwamen er trainings-acteren, trainen en coaching bij.

 

In 2010 ben ik afgestudeerd als Biodanzadocent aan de Biodanzaschool van Utrecht, Systema Rolando Toro www.biodanzaschoolutrecht.nl. Het onderwerp van mijn afstudeermonografie was ‘Being more me’.

 

 

HART EN BUIK 

 

Ik heb nu al jaren een eigen bedrijf in acteren, training en coaching. Biodanza is hier een belangrijk en steeds groter wordend onderdeel van.

Als trainingsacteur, trainer en coach kom ik in veel verschillende organisaties. Interessant om te zien is dat de essentie van wat daar aan de hand is niet veel verschilt met wat je tegenkomt bij particulieren die ik tegenkom in Biodanza. Het begint bij de mensen zelf. In contact komen/zijn met je eigen gevoel, je eigen hart en buik maakt een groot verschil. Voor zowel individuen als organisaties (die opgebouwd zijn uit individuen).

 

Wat ik ook heel leuk vind, is het zingen van mijn eigen liedjes. Zo nu en dan geef ik concerten. Ook dit is een manier van creatie en expressie. Heerlijk om te doen.

 

Ik voel me een zeer dankbaar mens. Dat ik, van jongs af aan, op zoveel manieren in mijn werk mijn essentie heb mogen leven.

 


Contactgegevens

 

 

 

 

 

 

 

Algemeen: 

Lyanvdmeulen@gmail.com

 

Telefoon: 06-42152641

 

ABN-AMRO:

NL33ABNA 0470374985

 

KvK

Btw NL 1096 46 174 B01

 

Neem ook een kijkje op mijn andere website Liefdesmoed.nl!!:

 Nieuwsbrief

 

Hieronder kun je je aanmelden als je info wilt ontvangen van en over Biodanza met Lyan. Je kunt je aanmelden voor de wekelijkse teksten en de dansdagen en andere activiteiten, of alleen voor de dansdagen en andere activiteiten. Geef even aan wat je wilt.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

 Agenda

 

IEDERE 
WOENSDAGAVOND
Biodanza in de Jungle
in Amsterdam
WEEKEND RETREATS LAND VAN LISA:
 
12, 13, 14 januari 2024
3, 4, 5 mei 2024
16, 17, 18  augustus 2024
4, 5, 6 oktober 2024
 
DANSDAGEN 2024 IN NAARDEN
Zondag 21 januari Biodanza meets Tantra
Zondag 18 februari Liefdesmoed/Cursus in Liefde
Zondag 17 maart Biodanza meets Tantra
Zondag 21 april
Zondag 19 mei
Zondag 16 juni
Zondag 21 juli
Zondag 15 september
Zondag 20 oktober
Zondag 17 november
Zondag 15 december
Tijden: 11:15 tot ongeveer 17:00 uur