Aandacht

 

 

Vanochtend dronk ik koffie met een oude vriend. We hadden elkaar al een tijd niet gezien en we vonden het fijn om onze ervaringen van de afgelopen tijd uit te wisselen. Ik vond het fijn om naar hem te luisteren en ik vond het ook fijn om zorgvuldig te voelen wat ik met hem wilde delen. Ik luisterde niet alleen naar mijn gedachten, de woorden in mijn hoofd, maar vooral ook naar wat ik voelde in mijn hart, op de momenten dat ik iets zei.

En ik luisterde ook zo open mogelijk naar hem.

We waren met veel aandacht bij elkaar. Het was een mooie ontmoeting.

 

Kwaliteit

Misschien is aandacht wel het grootste goed dat er is.

Als je in staat bent om met je aandacht/focus helemaal ergens bij te zijn, krijg je een veel grotere kwaliteit van de beleving. Mensen, situaties, dieren, spullen, landschappen geven hun unieke schoonheid prijs. De tijd staat stil. Eventuele stress valt weg. Het leven ontvouwt zich op de meest prachtige manier.

En wat helemaal prachtig is, is wanneer ik met mijn aandacht bij iemand bij kan zijn zonder oordelen. Dat maakt pas echt een verschil.

 

Contact met mijn hart

Zo nu en dan lukt me dat. Wat hierin helpt is om me bewust te zijn van de oordelen die automatisch op komen en daar door heen te kijken. En dan naar de ander te kijken en te luisteren  terwijl ik contact maak met mijn hart. Mijn hart letterlijk te openen voor de ander. Dan maakt het meteen ook veel minder uit wat de ander dan zegt of doet, ik kan veel gemakkelijker liefde voelen.

Biodanza nodigt ons ook uit om meer zachte aandacht in je leven toe te laten.

 

Aandacht ook op andere plekken in je leven

Dat begint met zachte aandacht voor jezelf. Misschien wel het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven!

En van daaruit de verbinding maken met de wereld om je heen. 

Biodanza geeft ons de gelegenheid om zo mooi te oefenen met elkaar. Wat voel je in de verbindingen die je maakt tijdens het dansen?

We oefenen ons om met steeds meer aandacht bij elkaar te kunnen zijn. En hoe heerlijk is het om de kracht hiervan ook op andere plekken in je leven te kunnen ervaren.