VURIG EN VRIJ

I am INSPIRED. INFIRED. Daar dans ik mee en daar leef ik mee.

De tekst die ik hierover deelde met de wekelijkse groepen in Amsterdam brengt zoveel mooie reacties; ik deel 'm ook graag in deze BLOG.

En als je het aan den lijve wilt ervaren waar het voor jou over gaat: Dans aanstaande Donderdagavond mee in Amsterdam!

We hebben al met deze energie gedanst; o.a op een Dansdag Seksuele Energie. Het voelt als onuitputtelijk. Je bent van harte uitgenodigd!!

 

"Ik wil graag iets delen:

Tijdens de laatste cirkel in de vivencia van vorige week had ik een transcendente ervaring, die ik nog niet eerder had gehad. Ik was in een staat van zijn waarin ik de schoonheid van alles en iedereen kon zien. Was een geheel. Dat heb ik wel eens vaker kunnen zien.

Maar deze keer besefte ik ook iets over mijn eigen grootsheid. En dit bedoel ik niet om mezelf 'beter dan anderen' voor te doen of iets dergelijks. Ik had een besef van mijn kracht, mijn mogelijkheden van het werk dat ik doe. En wat dit kan betekenen voor mensen. De schoonheid hiervan. Hoe prachtig en wonderbaarlijk het is wat we met elkaar in een vivenica kunnen beleven.

Het was een heerlijke ervaring. Ik voelde me helemaal open en zacht en doorlaatbaar en tegelijkertijd zo groot als alles. Maar dan wel behapbaar.

Een eenheidservaring dus.

En ik besefte dat ik nog meer in mijn kracht en mogelijkheden mag gaan staan.

 

Kwetsbaar en krachtig

Het grappige was dat ik de volgende dag een sms van een deelneemster kreeg die vroeg hoe het met me ging; omdat ze me er zo kwetsbaar uit vond zien de vorige avond. Terwijl ik me zo groots had gevoeld.

Wonderlijk is dat. Kracht en kwetsbaarheid, groot en klein zijn: uiteindelijk is het blijkbaar allemaal een pot nat.

 

Onderdrukt

Toen ik 's nachts in bed lag te slapen, werd ik op een gegeven moment wakker en bleef dit ook een hele tijd.

Ken je het gevoel van 'restless legs'? Dit had ik aan de achterkant van mijn lichaam. In mijn schouders, bovenrug en armen. 

Ik bewoog en wreef ermee tegen de matras, maar het bleef. Alsof er iets uit wilde spatten, maar wat geen doorgang kon vinden.

In de twee dagen daarna werkte dit door en is er een belangrijk kwartje gevallen.

Ik werd me er bewust van dat er een gedeelte in mijn (prive-)leven is waar ik mijn vuur en kracht onderdruk.

Ik zorg op die plek ervoor dat ik mijn emoties niet naar buiten laat komen, omdat ik bang ben iemand kwijt te raken.

Nu zie ik in dat het gevolg hiervan is dat ik juist mezelf kwijt raak in die situatie. Omdat niet alles van mezelf zichtbaar mag zijn.

Ik onderdruk dan het vuur in mij zelf. En dit vuur is verbonden met mijn levensenergie. En je kunt je zo voorstellen: het kost nogal wat kracht om je levensenergie te onderdrukken.

Dit kost energie, maakt moe en onzeker, geeft me een gevoel van slapte en onvermogen. Bovendien, omdat ik mezelf dan niet goed meer kan voelen en vullen, voelt het alsof ik die ander dan nog meer nodig heb.

Viscieuze cirkel.

 

Kracht en vuur

Hier heb ik woensdagavond, in de vivencia van Joanna mee gedanst.

Man, ik kan je zeggen: wat een vuur is er werkelijk in mij. Hoe graag wil dit stromen en zich laten zien. Gevoeld worden. Door mij!!

Het is verbonden met mijn plezier, creativiteit, liefde voor de wereld.

En wat ik nog meer voelde is dat het ook verbonden is met mijn innerlijke kracht. Ik wil mijn kracht ook voelen. In een dans met twee andere deelnemers drukte ik mezelf tegen hen aan en hoe heerijk was het dat ze me tegendruk gaven!

Ik kon en mocht mezelf voelen!

Om mijn kracht te voelen heb ik soms ook tegenkracht nodig van iemand anders!

Wat een opening biedt dit!

 

Het leven opnieuw ontdekken

De dagen erna is dit proces door gegaan.

Het bood me nog veel meer inzichten en nieuwe mogelijkheden in de praktijk.

De kans om mezelf nog duidelijker neer te zetten. Voor mezelf te staan. Autenthiek te zijn. Mezelf toestaan om mooi te zijn. Mezelf niet naar beneden halen met allerlei automatische kritische stemmetjes.

Andere mensen, die onzeker lijken, niet spiegelen in hun onzekerheid door ze met wassen handschoentjes te benaderen, maar gewoon te zijn wie ik ben. Dat bekrachtigt hen meer dan het voorzichtige gedoe van mij :-)

Ik ben blij dit met jullie te delen. Het element vuur is prachtig.

 

En oei, wat voelt bovenstaande toch kwetsbaar en eng om met jullie te delen. Ik stel het uit om dit bericht te verzenden.

Het stemmetje dat bang is om er op afgerekend te worden (dat jullie me gaan verlaten) blijft natuurlijk spreken. Maar ik laat mijn vuur daar niet door doven. Daar sta ik voor.

Olé!

Ben benieuwd hoe dit alles voor jullie leeft.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  lex Hijmans (dinsdag, 17 mei 2016 16:32)

  wow

 • #2

  Berend (woensdag, 25 mei 2016 09:56)

  wat mooi, en zó herkenbaar, ook dat kleine

 • #3

  Alesha Shah (woensdag, 08 februari 2017 11:44)


  Hurrah, that's what I was exploring for, what a material! present here at this website, thanks admin of this website.

 • #4

  Hobert Brundige (woensdag, 08 februari 2017 17:16)


  Quality posts is the secret to invite the visitors to pay a quick visit the web page, that's what this site is providing.

 • #5

  Treena Barrio (woensdag, 08 februari 2017 23:06)


  Excellent post. Keep writing such kind of information on your blog. Im really impressed by your blog.
  Hello there, You have done a great job. I will definitely digg it and for my part recommend to my friends. I'm sure they'll be benefited from this website.

 • #6

  Theola Bower (vrijdag, 10 februari 2017 01:07)


  I absolutely love your blog and find the majority of your post's to be exactly what I'm looking for. Would you offer guest writers to write content to suit your needs? I wouldn't mind writing a post or elaborating on many of the subjects you write regarding here. Again, awesome site!

 • #7

  Cheyenne Leeks (vrijdag, 10 februari 2017 06:27)


  Pretty component of content. I simply stumbled upon your blog and in accession capital to claim that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Anyway I will be subscribing on your feeds and even I achievement you access persistently quickly.

 • #8

  proof-reading.services scholarships (zaterdag, 06 mei 2017)

  thanks for sharing your inspiration with us! I like reading your articles and taking some motivation!

Contactgegevens

 

 

 

 

 

 

 

Algemeen: 

Lyanvdmeulen@gmail.com

 

Telefoon: 06-42152641

 

ABN-AMRO:

NL33ABNA 0470374985

 

KvK

Btw NL 1096 46 174 B01

 

Neem ook een kijkje op mijn andere website Liefdesmoed.nl!!:

 Nieuwsbrief

 

Hieronder kun je je aanmelden als je info wilt ontvangen van en over Biodanza met Lyan. Je kunt je aanmelden voor de wekelijkse teksten en de dansdagen en andere activiteiten, of alleen voor de dansdagen en andere activiteiten. Geef even aan wat je wilt.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

 Agenda

 

IEDERE 
WOENSDAGAVOND
Biodanza in de Jungle
in Amsterdam
WEEKEND RETREATS LAND VAN LISA:
 
12, 13, 14 januari 2024
3, 4, 5 mei 2024
16, 17, 18  augustus 2024
4, 5, 6 oktober 2024
 
DANSDAGEN 2024 IN NAARDEN
Zondag 21 januari Biodanza meets Tantra
Zondag 18 februari Liefdesmoed/Cursus in Liefde
Zondag 17 maart Biodanza meets Tantra
Zondag 21 april
Zondag 19 mei
Zondag 16 juni
Zondag 21 juli
Zondag 15 september
Zondag 20 oktober
Zondag 17 november
Zondag 15 december
Tijden: 11:15 tot ongeveer 17:00 uur