7 jaar Biodanza met Lyan

Ieder jaar, in het begin van februari, vier ik sinds drie jaar mijn 'Biodanza-verjaardag'.

Het is nu zeven jaar geleden dat ik ben begonnen met lesgeven. Drie-en-een-half jaar daarvoor deed ik voor het eerst mee aan Biodanza.

Het brengt me zoveel en het is zo'n groot onderdeel in mijn leven: Reden genoeg om het ieder jaar te vieren en niet een keer in de vijf jaar.

 

Leuk om nu even bij stil te staan wat het me brengt.

Biodanza, het lesgeven, het organiseren, het creëren, is iets waar ik iedere dag mee bezig ben. Als ik me er bewust van ben waar ik aan denk, is het meestal iets dat met Biodanza te maken heeft.

Vervelend? Nee hoor!

 

Biodanza leeft!

Het boeit me, interesseert me, inspireert me. Biodanza betekent 'de dans van het leven', dus wat er ook gebeurt in mijn leven, wat ik ook zie of lees of hoor, ik zie heel vaak een raakvlak met Biodanza. Muziek die me inspireert, een thema dat boeiend is om uit te werken, hoe mensen met elkaar omgaan, wat mensen tegen komen in hun leven (of ikzelf).

En soms kom ik ook wel eens iets tegen wat haaks lijkt te staan op de uitgangspunten van Biodanza. En dat vraagt van mij dan om goed te voelen wat klopt voor mij.

 

Biodanza werkt!

Een heerlijke bijkomstigheid van Biodanza is om zo nu en dan terug te horen van mensen wat het ze brengt. Meestal ben ik hier niet zo mee bezig en ben ik altijd weer een beetje verrast. Ik weet wel dat Biodanza een krachtig instrument is, maar ergens vergeet ik dit ook steeds weer.

Als ik de persoonlijke verhalen hoor of lees, van wat het betekent in iemands leven, voel ik me iedere keer zo geraakt en dankbaar. Misschien is het voor mij, als mens, als gewoon mens, ook wel niet te bevatten. Is het niet mogelijk om me daar steeds bewust van te zijn. Vraagt het gewoon een andere focus, zodat ik bezig blijf met wat ik doe.

 

Vrij ideaal

Wat het me ook brengt: Ik zeg wel eens: 'Biodanza brengt de beste versie van mezelf naar boven.'

Ik denk dat dat ondermeer te maken heeft met wat de Biodanza-omgeving is. Er zijn allerlei elementen die ik fijn vind, waar ik me prettig in voel.

 

Zoals:

- we gaan zo afgestemd mogelijk met elkaar om

- er is veel ruimte om te voelen

- er is geen haast

- er wordt niet zoveel gepraat (in ieder geval niet tijdens de vivencia)

- contact met het lichaam is belangrijk (ipv het denken op de eerste plaats)

- er is fijne muziek

- het is 'normaler' om elkaar liefdevol aan te raken

- er is ruimte voor ieders unieke expressie

- er wordt gedanst!

 

Haha! Ik besef me ook vaak, dat Biodanza voor mij een behoorlijk ideale manier is om met elkaar om te gaan. Hoe zou het zijn als de wereld er meer Biodanza-achtig uit zou zien. Dansen met elkaar op het moment dat je daar zin in hebt bijvoorbeeld.

Nou ja, je kunt je vast wel voorstellen hoe fijn het is om zo vaak in een week Biodanza te geven/te doen.

 

En ik merk er natuurlijk ook de invloed van op de rest van mijn leven. Ook al heb ik heus ook regelmatig mijn uitdagingen.

 

Stralen?

Maar nog even over 'de beste versie van mezelf'.

Ben benieuwd of jullie dit herkennen.

Ik verwacht van wel. Want in Biodanza wordt je uitgenodigd jezelf te voelen, expressie te geven aan wie jij bent, liefdevol contact te hebben met de wereld om je heen, liefde te ontvangen enzovoort.

Daar ga je toch automatisch van stralen? Toch?

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Jetske (vrijdag, 12 februari 2016 22:19)

  Lieve Lyan
  Hartelijk gefeliciteerd met je 7 e biodanzaverjaardag. Ik zie je als een bewogen en creatieve lerares. In mijn leven neemt biodanza niet zo'n belangrijke en vreugdevolle plaats in. Ik loop tegen een aantal dingen aan die ik dansend alleen vergroot en niet kan oplossen. Ik kan niet genoeg naar binnen reiken en daardoor loop ik steeds op tegen allerlei ongemakken, lichamelijk letsel en onplezierige emoties.
  Ik weet dat het allemaal door mezelf gecreëerd is dus het kan voor ieder ander wel goed werken. Ik kom wel weer een keer bij je dansen als het voor mij goed voelt. Dank je Lyan, liefs van Jetske

 • #2

  Ruud Buijs (zaterdag, 13 februari 2016 09:07)

  Hoi Lyan, iedere keer als je weer in Meppel komt met een mooie viventia ben ik er bij, zelfs mijn verjaardag stel ik uit als die toevallig op de biodanzaavond valt... Ik dans nu een jaar of drie bij je en vind dat je het prachtig doet. Het helpt mij inderdaad om het beste uit mezelf te herkennen en te ontwikkelen, dank voor je mooie inspiratie hierin! Kiddy up go girl, ga zo door!

 • #3

  Lyan (woensdag, 17 februari 2016 12:57)

  Dank jullie wel voor jullie mooie, persoonlijke reacties Jetske en Ruud!

 • #4

  dissertation editing services (zaterdag, 06 mei 2017 08:11)

  thanks for sharing your treasure with us! I see it means a lot for you!

 • #5

  coursework-writing-service (vrijdag, 15 juni 2018 08:01)

  Excellently written article, if only all writtens offered the same level of content as you, the internet would be a much better place.

Contactgegevens

 

 

 

 

 

 

 

Algemeen: 

Lyanvdmeulen@gmail.com

 

Telefoon: 06-42152641

 

ABN-AMRO:

NL33ABNA 0470374985

 

KvK

Btw NL 1096 46 174 B01

 

Neem ook een kijkje op mijn andere website Liefdesmoed.nl!!:

 Nieuwsbrief

 

Hieronder kun je je aanmelden als je info wilt ontvangen van en over Biodanza met Lyan. Je kunt je aanmelden voor de wekelijkse teksten en de dansdagen en andere activiteiten, of alleen voor de dansdagen en andere activiteiten. Geef even aan wat je wilt.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

 Agenda

 

IEDERE 
WOENSDAGAVOND
Biodanza in de Jungle
in Amsterdam
WEEKEND RETREATS LAND VAN LISA:
 
12, 13, 14 januari 2024
3, 4, 5 mei 2024
16, 17, 18  augustus 2024
4, 5, 6 oktober 2024
 
DANSDAGEN 2024 IN NAARDEN
Zondag 21 januari Biodanza meets Tantra
Zondag 18 februari Liefdesmoed/Cursus in Liefde
Zondag 17 maart Biodanza meets Tantra
Zondag 21 april
Zondag 19 mei
Zondag 16 juni
Zondag 21 juli
Zondag 15 september
Zondag 20 oktober
Zondag 17 november
Zondag 15 december
Tijden: 11:15 tot ongeveer 17:00 uur