VERBINDING

Gisteren had ik de eer om Biodanza te doen met theologen (dominees, pastores) die bij elkaar waren voor een studiedag. Het onderwerp van de dag was Nieuwe Spiritualiteit. Er waren lezingen van onder andere Lisette Thooft, er was een workshops Yoga, workshops over bijna-dood-ervaringen en paranormale ervaringen van gemeenteleden en met mij kon je dus Biodanza doen.


Ik was wederom geraakt in hoe bijzonder Biodanza is. Dat je in een workshop van pakweg een uur een diep verbindende ervaring kunt hebben met de mensen in de groep. Dat, zonder woorden, de mensen elkaar echt konden zien en zichzelf beter voelen.
Ik voel me heel dankbaar dat ik hier een bijdrage in kan zijn.


Een van de mensen zei: 'Ik vond het al heel bijzonder om te merken hoe het voelt als ik een uur niet praat.' Een ander vertelde hoe fijn ze het had gevonden om met een collega te dansen. Om te ervaren hoe hij in zijn eigen ritme was gebleven, maar dat ze zich toch zo verbonden had gevoeld. Alsof ze hem helemaal in zijn autenticiteit kon zien.
De dans van het contact maken met en het openen van het hart werd als heel bijzonder ervaren. Dat het zo'n groot verschil in je beleving maakt als je hart open is. 

Ik voel me geïnspireerd om weer vaker Biodanza te geven in groepen mensen die bij elkaar zijn vanwege het werk dat ze doen in de wereld. Of dat nu organisaties zijn die producten of diensten aanbieden, of groepen zoals deze. 
Het is heerlijk om er aan bij te dragen dat ze (opnieuw) contact maken met hun gevoel, hun buik, hun hart en vooral ook met elkaar. En dat ze verbinding voelen met wat zij aan het doen zijn in de wereld, in hun gemeenschap, met hun klanten.


Sluit mooi aan met wat ik me voorgenomen heb om 's ochtends te doen, na het wakker worden. Me even focussen op mijn intentie om gedurende de dag vanuit Liefde te leven. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0