VERDIEPINGSDAGEN

DANSDAG ZONDAG 1 AUGUSTUS IN NAARDEN
DANS ALS MEDICIJN 
BIODANZA MET LYAN
 
IMG_4513.jpg
 
Heb je zin om je tijdens de zomervakantie een dag helemaal onder te dompelen in de dans en de muziek? Of je nu op dat moment 'vakantie' hebt of niet, maakt niet uit. Ik organiseer de dansdag in het weekend, op een zondag.
De vorige dag in juni in de 'nieuwe' zaal in Naarden was een groot succes. Deelnemers gingen heel vervuld en met blije gezichten weer naar huis. Het thema van de dag DANS ALS MEDICIJN werkte wonderlijk goed.
 
En als ik diep in mijn hart kijk, dan verbaast me dat niet. Dans word al zo lang gebruikt door mensen in vieringen, rituelen en helingen. Als we dit dan ook doen in bijvoorbeeld biodanza, sluiten we ons bijna automatisch aan op dat grote veld van energie en historie. Hoe mooi is dat!
Een tijd geleden kreeg ik tijdens een diepe meditatie reis door dat DANS ALS MEDICIJN een onderwerp is waar ik me nog meer op mag richten. En ik vond dat zo'n rijk gevoel! 
De manier van bewegen die we - zeker bij biodanza - doen, zorgt  voor een diepe innerlijke verbinding. Door met onze aandacht naar binnen te gaan, zorgen we er voor dat het beter kan stromen in ons lichaam. Blokkades worden verzacht en soms zelfs opgeheven. Emoties mogen gevoeld en doorstromen. En de expressie van wat er leeft in ons kan ook zo bevrijdend zijn.
Daarnaast is de werking nog zo veel groter omdat je samen bent in een groep. Iedereen danst zijn eigen persoonlijke proces en daaronder is een grote verbondenheid en eenheid waarneembaar die voedend, troostend en helend is.
 
Ik hoor graag van je als je mee wilt doen!
De data voor de dansdagen voor de rest van 2021 zijn zondag 5 september, zondag 3 oktober en zondag 7 november. (Voor als je deze data al vast in je agenda wilt reserveren)
De zaal in Naarden is heel groot, je kunt zo veel ruimte nemen als je nodig hebt voor je dans.
 
En dan sluit ik graag af met feedback die ik kreeg na de vorige dansdag: 
'Dankjewel, dankjewel, dankjewel! Lyan, volg je inuïtie en je impulsen en ga verder op deze weg van Dans als Medicijn. Het gebeurt allemaal dankzij alles en iedereen, maar jij bent in de wieg gelegd om dit te faciliteren en tevoorschijn te brengen! Je maakt het toegankelijk en maakt het makkelijk voor mensen om hun hart open te stellen.'
Je kunt je vast wel voorstellen dat mijn hart een sprongetje maakte toen ik dit las.
Lieve groet 
❤ Lyan
 
DANSDAG ZONDAG 1 AUGUSTUS IN NAARDEN
Adres: Sportcentrum de Lunet (danszaal 1ste etage), Amersfoortsestraatweg 16, Naarden. Parkeren gratis en voor de deur.
Je gaat naar binnen bij de hoofdingang (waar ook de ingang van het zwembad is) en als je binnen bent loop je de gang rechts in. Aan het einde van de gang is een trap naar de 1e etage. Onze zaal is, als je boven komt, aan je rechterhand.
 
Tijden: 11:15 uur tot 17:15 uur (Inloop vanaf 11:00 uur) 
 
Bijdrage: 50 euro (Contant meenemen of overmaken op NL33ABNA 0470374985 tnv Lyan van der Meulen, Acting Training Coaching. Vermeld hierbij je voor en achternaam en de datum van de workshop)
Neem alsjeblieft lunch voor jezelf mee. En eventueel je eigen bord en bestek!!
Verder handig om mee te nemen: eigen flesje voor water en DEKENTJE. Er zijn in de zaal yogamatjes die je kunt gebruiken wanneer je dat wilt.
Ik zorg voor thee en koffie.
 
Als je de zaal wilt zien: klik op deze link voor een heel kort filmpje van mij in de zaal:


Zondag 20 juni
EERSTE DAGWORKSHOP!!
Dagworkshop op zondag 20 juni
 
We kunnen voorlopig nog niet terecht op de Vrije school. Daarom wijk ik nu voor de dagworkshops uit naar Naarden. Hier kan ik een heerlijke grote danszaal huren (300 vierkante meter). Lekker veel ruimte om te dansen en te ventileren. Als je met het openbaar vervoer komt: reken dan op een dik kwartier lopen vanaf station Naarden/Bussum. De eerste keer zal zijn op zondag 20 juni! Als het goed bevalt organiseer ik hier maandelijks een dag waarschijnlijk op iedere eerste zondag van de maand.
 


 
Adres: Sportcentrum de Lunet (danszaal 1ste etage), Amersfoortsestraatweg 16, Naarden. Parkeren gratis en voor de deur.
Tijden: 11:15 uur tot 17:15 uur (Inloop vanaf 11:00)
Bijdrage: 50 euro (Contant meenemen of overmaken op NL33ABNA 0470374985 tnv Lyan van der Meulen, Acting Training Coaching. Vermeld hierbij je voor en achternaam en de datum van de workshop.
Meld je vast aan om zeker te zijn van een plekje!
Neem je eigen lunch alsjeblieft mee! Potluck is nog niet mogelijk.

 

Zondag 25 oktober 2020      Dagworkshop Biodanza met Lyan
Koester je lijf en je beweging 
11 uur - 17 uur (inloop vanaf 10:30 uur)
055dab17-ce00-4a2d-804c-4c91bac7ce09.JPG

Ja het is zover: Er komt een dansdag!! Eindelijk!!

Een mogelijkheid om de hele dag dieper in ons lichaam te zakken. Te ontspannen. Al dansend expressie geven aan wat er in je leeft. Compassievol al je gevoelens omarmen. Samen plezier maken. Lachen. Relativeren. 
En aan het einde van dag stralend en helemaal vervuld weer naar huis gaan.
Ook zo'n zin om er bij te zijn?
Nu de wekelijkse lessen weer begonnen zijn, merk ik hoe mijn hele wezen snakt naar bewegen, dansen, echt contact maken met mezelf en met anderen.
Het mooie van maandenlang veel minder contact te hebben gehad, is dat ik nu nog veel meer de kracht van ontmoetingen en biodanza waardeer. Nog meer de kostbaarheid van het leven en van verbinding met anderen voelen kan zien.
Ik ervaar de tijd waarin we nu leven als bijzonder. Om behoedzaam opnieuw samen in beweging te komen. Alsof we een beetje opnieuw ontwaken, geboren worden, uit onze schulp kruipen. Dit heeft ook iets heel teers en ontroerends! En tegelijkertijd zijn er krachten van vreugde en enthousiasme in onze buiken en harten die staan te trappelen om vrij-uit te dansen!  Wat een mooie combinatie!
Locatie
De vrije school waar we normaal dansen is nog niet beschikbaar. Maar gelukkig is er een andere fijne zaal in Amsterdam waar we terecht kunnen. Centrum voor Happinez/HW 10.
We dansen hier nu ook wekelijks en ik heb eerder dansdagen op deze plek georganiseerd. De sfeer van de zaal is heel prettig en geborgen. Mooie plek om naar binnen te gaan.
Aanmelden
Door mij te mailen meld je je aan: lyanvdmeulen@gmail.com
Of gebruik de aanmeldknop rechts van dit bericht.
Je kunt alvast 50 euro overmaken op NL33 ABNA 0470 3749 85 t.n.v Lyan van der Meulen Acting Training Coaching
Of je neemt het bedrag contant mee naar de workshop.
Uiteraard kom je alleen als je je geen verkoudheids-klachten hebt. Mocht je die op dat moment wel hebben en je hebt al betaald, dan hou je dit bedrag tegoed voor de volgende dansdag. 
Meenemen op de dag zelf
* Kleedje/fleecedekentje op op te zitten/liggen
* Waterflesje
* Lunch voor jezelf (ivm met de corona-maatregelen kunnen we nog geen potluck doen en het eten met elkaar delen)
 

Adres
 
HW10, Centrum voor Happinez
Hendrik van Wijnstraat 10, Amsterdam
Dit ligt op ongeveer 10 minuten lopen van tramhalte Johan Huizingalaan en TREINSTATION Amsterdam Lelylaan.
Uiteraard ook te bereiken met de fiets.
Op zondag gratis parkeren.
Let op: Ingang is aan de achterzijde van het gebouw
 
BIODANZADAG MET LYAN
 
OWNERSHIP NEMEN IN JE EIGEN SEKSUALITEIT
Zondag 3 november 2019
Amsterdam

IMG_3017.jpg
"Veiligheid vindt je niet in je hart, maar in je seksualiteit'.
Wauw wat een mooie uitspraak van Maria Verhulst, een prachtige biodanza-docent uit België, die mij altijd als ik haar zie enorm inspireert.
 
Je seksualiteit is je buik, is je basis, je aarding in de wereld. 
Als je niet aanwezig bent in je (onder-)buik en er wel op gericht bent om te leven met een open hart, kan het een lastige zijn om je veilig te voelen. In de wereld en in jezelf.
Dan kan het zijn dat je je open en kwetsbaar voelt en steeds op zoekt bent naar het zoeken van veiligheid en bevestiging in de wereld (de mensen) om je heen, omdat je het niet vindt in je zelf.
 En dan ben je teleurgesteld als je het niet vindt en als je het wel vindt, ben je in no time op zoek naar meer, omdat het nooit vervullend is.
 
Daarom geef ik dus weer graag een keer een dansdag in de lijn van seksualiteit.
Seksualiteit is niet voor niets een van de vijf gebieden/lijnen van biodanza!
(De andere vier zijn affectiviteit, vitaliteit, creativiteit en transcendentie. En seksualiteit staat ook niet voor niets op de tweede plaats!)
 
Deze dag nodigt je uit om seksualiteit in je leven zo te ervaren dat het iets is wat er altijd kan zijn.
Als een gevoel van levens-energie in jou, waarmee je met open ogen rond kunt lopen in de wereld.
Een bron van energie die altijd beschikbaar is.
Seksualiteit is jouw contact met de bron, met levens-energie.
En dit voel je dan niet alleen in je onderbuik! Je kunt het voelen door je hele lichaam heen.
 
Je veilig voelen is zo'n groot goed!
Hoe mooi is het als de sleutel daartoe ligt in ons eigen lichaam, juist op een plek waar je het misschien niet zou verwachten!
Als je je veilig voelt in jezelf, voel je je ook veel veiliger in de wereld. Je houdt veel meer energie over, hoeft minder na te denken over dingen (in je hoofd zitten) en kijkt lichter tegen situaties aan. Je ervaart meer plezier, genieten en het is ook makkelijker om te voelen dat je in verbinding bent.
 
Ik kijk uit naar deze dag en nodig je van harte uit om er bij te zijn!!
Uiteraard is er op de dag zelf (zoals altijd) veel aandacht voor afstemming, grenzen.
Bij biodanza gaat seksualiteit nooit over seksuele handelingen.
Seksualiteit gaat over genieten/doorlaten van alles van het leven, over het leven helemaal door je heen laten stromen.
Je danst met jouw eigen lichaam en jouw eigen grenzen en als we met elkaar dansen bepaal je altijd zelf hoe dichtbij dit is.
Jouw bijdrage:
 
45 euro per dag
 
en je neemt iets mee voor de lunch om te delen met elkaar.
(Fijn als je je eigen bordjes en bestek meeneemt! Deze was je dan thuis weer af. (Ik zorg dat er ook wel wegwerp-bordjes en -bestek zijn, maar ik wil het gebruik hiervan graag minimaliseren)
Je kunt het bedrag overmaken naar NL33 ABNA 0470 3749 85
tnv Lyan van der Meulen Acting Training Coaching en Biodanza
Contant betalen op de dag zelf mag ook.

 
De Verdiepingsdagen zijn geschikt voor mensen met biodanza-ervaring of andere ervaring op het gebied van lichaamsbewustzijn en contact.
 
 
Graag tot ziens en dank je wel!!
 Lyan

Data Dansdagen seizoen 2019/2020 in Amsterdam:

Zondag 6 oktober ('Je lieve lijf')
Zondag 3 november ('Ownership nemen je eigen seksualiteit')
 
Zondag 19 januari 2020
Zondag 2 februari
Zondag 1 maart
Zondag 5 april
Zon dag17 mei
Zondag 7 juni

Deelname losse dagen € 45

Inloop 10:30, aanvang 11:00, einde laatste vivencia rond 17:00 uur 

Locatie: Vrije school (Geert Groote School II), Fred Roeskestraat 82, Amsterdam

Op 8 minuten loopafstand van NS Station Zuid.
Makkelijk bereikbaar met de auto, vlakbij afslag 108 op de ring,
op zondag gratis parkeren, genoeg parkeerplaatsen voor de deur.
En je kunt natuurlijk ook lopend of op de fiets komen.

 

 

Wegens groot succes en wegens eigen enthousiasme/inspiratie en omdat er nieuwe mensen zijn die graag mee willen doen, komen er meer dansdagen die gaan over Liefdesrelaties. De dagen kunnen gevolgd worden als je eerder hebt mee gedaan, maar ook als het je eerste is/zijn. Enige vereiste is dat je ervaring hebt met biodanza of soortgelijke methoden van lichaamsbewustzijn en contact.
Je kunt de dagen los van elkaar volgen, maar ook als reeks. In het laatste geval krijg je korting.

BIODANZA MET LYAN
WAT ZIJN JOUW UITDAGINGEN IN LIEFDESRELATIES?
        Zondag 14 juli (ipv 16 juni) 2019
Amsterdam

 

 

man-3659951__480.jpg
Liefdesrelaties. Een onuitputtelijke bron van inspiratie EN groeimogelijkheid.
Het hebben van een liefdesrelatie kan er voor zorgen dat je enorm veel mogelijkheid hebt om te genieten en het biedt je ook de optimale gelegenheid tot persoonlijke groei. Want oeioeioei, wat kan het soms lastig voelen!
Juist in (liefdes-)relaties kunnen we getriggerd worden in oude pijn en patronen.
 
Om aan deze dag mee te kunnen doen, hoef je op dit moment niet in een liefdesrelatie te zitten (maar het mag natuurlijk wel). En als je wel in een liefdesrelatie bent, kun je je zowel met je partner komen als alleen. De dansen gaan namelijk over jou!
 
Voorbeelden van thema's waar we mee (kunnen)dansen:
Verlatingsangst
Bindingsangst
Bindingsdrang
Het stroomt niet
Je hebt het gevoel dat het altijd aan de ander ligt
Je snapt niet waarom de ander zo moeilijk doet
Je hebt 'iets' tegen mannen/vrouwen
Je vind het moeilijk om ergens om te vragen
Je vind het moeilijk om open te zijn over wat je voelt/denkt
Je merkt dat je je steeds aan het aanpassen bent
Je vind het lastig om te ontvangen
Je voelt je te verantwoordelijk
Je hebt spijt van iets
Je vind het lastig om jezelf te zijn in een liefdesrelatie
Je vind het lastig om grenzen aan te geven
Je merkt dat je nog vaak denkt aan je ex
Je wilt nooit meer een partner
 
 
Maatwerk
 
Ik heb de intentie om 'maatwerk' te bieden en af te stemmen op jullie als deelnemers. Daar heb ik veel plezier in om te doen! En ik weet van te voren dus ook nooit precies hoe een dag er uit gaat zien. Dat houdt me fris en heel erg in het moment. En zo kunnen er veel 'wondertjes' gebeuren.
Als je wilt kun je, als je je aanmeldt, in het kort beschrijven waar jij tegen aanloopt in jouw leven en waar je op de dag(en) aan zou willen werken. Dan kan ik dat meenemen tijdens de voorbereiding.
(Dit is uiteraard niet verplicht, je kunt je ook laten 'verrassen' op de dag zelf)
Vrij stromen van liefde, licht en genieten

De intentie van de dagen over liefdesrelaties is om meer bewustzijn te krijgen over wat jij wel/niet laat werken in liefdesrelatie